Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

amarul aman @ Twitter

    follow me on Twitter

    Friday, January 22, 2010

    Dua Hari





    Jam 10.00 malam 20hb Januari 2010
    Aku baru sampai rumah, letih + penat dari pukal bagan terap, buka pintu kereta, aku ternampak satu kad oren tergantung di ampaian (rajin plak posmen ambil penyepit terus gantung kad itu), rupanya kad suruh ambil surat bungkusan pos kat pos office, dalam fikiran aku masa itu "surat saman speed track, surat saman speed track lagi, surat saman speed track lagi dan lagi," aku ambil kad dan simpan dalam kereta.


    Jam 11.00 pagi 21hb Januari 2010
    "Bos, ada surat nama bos." anak buah aku panggil sambil lempar surat atas meja aku. Aku terus buka surat dan di dalamnya tertulis macam ni "PANDU LAJU DI KM 59 JALAN T/INTAN - KLANG, LAJU DIKESAN : ** KM/J, HAD LAJU : ** KM/J, LEBIHAN LAJU : 33 KM/J". Ini surat saman speed track, tapi yang kad sampai rumah apa dia plak, aku keliru plak...


    Jam 3.00 petang hari yang sama
    Aku pergi singgah Pejabat Pos Sabak Bernam, masuk dalam pi kaunter terus,"Cik, saya nak ambil surat" sambil hulur kad kat kerani kaunter, "Tunggu sebentar", dia hantar dalam dan pas itu seorang posmen keluar bungkusan sambil sebut nama aku, aku terus mengiyakannya, dia tengok aku atas bawah, "Mintak sign en", aku terus sign dan terus ambil bungkusan tersebut, aku pun tengok nama dan alamat pengirim seperti bawah nie...




    Aku terus garu kepala, bila masa aku masuk contest 2012 - Gempak 244 nie ?, puas aku memikirkannya, last2 aku balik rumah, cari majalah Gempak 244 yang lepas, belek punya belek majalah, rupanya contest SMS film 2012, menang juga aku, kira berbaloi nie (3 kali tgk cinema, 1 kali kat rumah), kat situ ada hadiah pertama, kedua dan ketiga, la aku ingat aku dapat saguhati jer, first time menang kan, so aku buka bungkusan pos aku ambil siang tadi, jeng jeng jeng hadiahnya adalah........




    TERIMA KASIH GEMPAK
    post signature

    1 komen...:

    sahromnasrudin said...

    bro, aku pun pnh kne speed trap kat citu gak..bawah jambatan area pasir penambang..maser tue, nk pi teluk intan..ada kjer cikit..kne RM 3 rat tp jumpe ketua balai mintak rayuan kne dua rat gak..fuhh..melayang duit time tue...