Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

amarul aman @ Twitter

    follow me on Twitter

    Tuesday, December 29, 2009

    :: Aku Nak Habaq Sesuatu Kat Korang Hari Nie ::



    Salam 1 Malaysia

    Hari ini saya tak nak tulis banyak-banyak

    nak tunggu wish dari orang tersayang

    dan

    nak bagitahu azam tahun baru ini


    "AKU MAU KAHWIN"

    sekian, terima kasih


    post signature

    Sunday, December 13, 2009

    :: ABANG ::

    Aku amat tertarik artikel dari zaidel baharudin yang menulis dalam the malaysian insider, lagi2 musim cuti sekolah nie (kahwin la), terpikir jugak knp suami mesti di panggil abang, kalu suami itu lebih muda dari isterinya, mcm maner plak, kene panggil abang jugak ker, ataupun sebaya, hehehe, tapi kite orang Melayu memang di ajar kesopanan dan menghormati orang lebih tua, lagipun lebih manis si isteri memanggil si suami sebagai 'abang'. Jadi, panggil la 'abeng' (sebutan org Kelate), heheehe.



    Dalam keluarga aku, hanya seorang sahaja aku panggil dia sebagai 'ABANG', why? entah lah, aku sendiri 
    tak tahu, mungkin dari kecil aku dah biasa dia 'abang', sampai sekarang aku tak boleh ubah walaupun menyendiri status dia mcm maner, hatta dalam sembang2 with my friend, aku sokmo sebut "abang" dalam citer aku selalu, tanpa dia, siapa la aku, thanks ABANG.

    Aku plak, suka di panggil sebagai abang oleh seseorang, kalu sehari x dengar or SMS dari seseorang itu, mcm x best jer, hehehe,  perasaan aku biler di panggil abang, mcm rs rendah diri plak ( ye la, aku nie bongsu kn, so paham2 jer la), tapi mcm seronok pulak, ade orang hormat kite dan menyayangi diri kite, so perkataan abang ade kuasa di sebaliknya.

    p/s : lambat betul aku nk jadi abang betul2



    post signature

    Wednesday, December 9, 2009

    :: dari shah alam ke kepala batas ::

    Hari nie aku banyak bergerak sangat, x sempat menyiapkan banyak perkara, pagi td aku pi antar bos ke ofis kawasan sebelah, katanya nk pi CP Tower, pas 2 aku terima arahan lusa kene pi Kepala Batas, ade meeting, penat nya, dah esok kene pi Shah Alam, badan dah lengoh2 se, x ckp rehat nie, esok mesti pergi, hehehe, lusa kene pergi jugak...

    Isnin dpn ade menerima lawatan drpd Utara plak, persiapan blm siap lg, cuma nk confirm jer, mgkn esok jer la, minggu dpn lg sibuk, nk balik kg lg, penat lg, x de rehat lsg, dah 2 jiran sblh buat kenduri kahwin anaknya, adus.....

    Petang td ade upacara bawa keluar "sesuatu" dr ofis, aku plak x de kat opis plak, tp dpt cerita ade 9 "sesuatu" kat ofis, adus, meremang jugak dgrnya, skrg ok skit....

    Malam nie nk siap aper patut, so jgn kacau lagi ok

    post signature

    Tuesday, December 8, 2009

    :: Kerja-kerja akhir tahun :: (UPDATE)


    Kerja-kerja akhir tahun yang perlu kene bereskan sebelum detik jam 12.00 tengah malam 1hb Januari 2010

    Laporan Prestasi Kerja (must submit to bos 15hb Dis nie)


    Tuntutan IPKP M2/2009 ( 30% dah semak & dah dipanjangkan ke pihak atasan)
    * aduh, ade banyak lagi belum semak nie, OT or not?

    Tuntutan Perkhidmatan IPKP ( mcm maner nk buat kl  tuntutan kat atas blm siap lagi )


    TNT Nov (x sempat nk buat lagi) dah siap pun,hehehe...



     Monthy report for board meeting ( due date 16hb Dis )

    Lain-lain seperti update entry dan sewaktu dengannya


    post signature
     

    Thursday, December 3, 2009

    Akhirnya 9 Nyawa dlm genggaman aku



    Selepas layari website kelab RAM dan Alaf 21,aku b'cadang nk cr novel ini this weekend kat area Kuala Lumpur,psl area sini agak perlahan nk cr novel terbaru,so tghari td aku pi bank jap,sambil msk kedai buku kat dpn maybank,pusing2 la,beli Kreko,tgk2 kat dpn kaunter ada novel 9 Nyawa,aper lg rembat la,tp time membayar paling teruk,Kreko + 9 Nyawa (4+19.90=23.90),dlm wallet ade RM 22 jer,pas 2 cr poket ade duit syiling ckp2 RM1.90,bdk kaunter senyum tgk aku time byr 2,akhirnya 9 Nyawa dalam genggaman aku!

    -m.k.z.e-

    :: busy man ::

    Semasa entry ini upload dalam blog, aku mungkin sekarang berada suatu tempat di mana nak main tenet pun x bole, hehee, banyak perkara perlu setel dalam bulan Disember ini, lagi2 dah akhir tahun, nk perabis bajet la, pi sini pi situ, ambik cuti, closing account, tapi aper yg penting, mengisi Borang Penilaian Prestasi, woi penat nya, aku dah separuh clear keje aku pasal pembajakan, pengapuran dah clear pun, yang lain masih dalam proses, bulan ini jugak adalah ulang tahun ke 21 chek aku meninggalkan aku, so sad, tapi aku terus berjuang untuk hidup, aper lagi, terlupa plak, bulan ini jugak bulan kelahiran aku yang ke ........., syyyhhhhhh, so gembira selalu...


    post signature

    Tuesday, December 1, 2009

    :: entah la ::



    Entah la, kenapa hari nie aku betul2 berat buka mulut ( tak bersembang), malas giler nk bercakap, pas 2 my big boss go overseas (dekat jer, naik feri pun lepas), jahat sungguh mulut aku, sepanjang pagi nie, aku betul2 x de mood, jawab call mcm 2 jugak, cakap dgn org mcm 2 jgk, last2 buka Facebook & Twitter, update aper patut, kemudian sibuk diri sign buku bajak sambil buka forum myvians (baru aktif 2 3 bulan)....

    Tengahari td geng2 parit satu buat majlis doa selamat, aku pi la, sambil mengacau aper patut, tapi pun x de mood, so petang nie aku nk siap sain-menyain buku bajak, orang shah alam dah tanya, biler nk antar buku, mungkin minggu nie, tapi my bos x de plak, nk buat pelepasan buku2 tersebut, so aku kene mencari idea untuk membuat silap mata...


    Kupon racun lagi la banyak sign, mungkin aku boleh selesai kn dlm 2 minggu nie, org2 sana dah bising, biler nk siap nie, fikiran aku amatlah terganggu sekali, pas 2 plak nk memikir utk projek weekend, masalah nyer aku x de org nk tlg aku, penat penat penat....


    Entah la....

    post signature