Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

amarul aman @ Twitter

    follow me on Twitter

    Thursday, April 30, 2009

    masih dalam pembinaan lagi...

    aku masih membina blog aku lagi...

    menambahbaik aper patut....

    tapi macam x ok lagi....

    nk tunggu orang lain menilai nya dahulu....

    still waiting.....

    Wednesday, April 29, 2009

    craeate new layout or stealing....

    Aku x tahu layout yang aku ambik from piyzam.com cantik atau tak....

    Maybe aku masih main2 dalam pembinaan blog aku nie...

    Cuma aku nak orang komen my blog and everthing dalam blog aku nie....

    Friday, April 24, 2009

    minggu yang penuh dugaan


    aku sangat penat pada minggu nie....2 hari pertama dipenuhi oleh meeting dengan pengarah dan timbalan ketua pengarah...biasalah jd tuan rumah bagi meeting, kene tunjuk skit cara menerima tetamu dengan baik...tapi aku lega para tetamu yang menghadiri meeting berpuas hati di atas layanan baik drpd pihak tuan rumah (mcm nk menerima menantu jer)... hehehe..pas 2 aku mulai sibuk keje asal aku, menyemak, semak, semakan dan aper saje berkenaan dengan perkataan 'SEMAK' , aku pun sampai tahap naik angin jugak sekiranya perkara 2 jd x betul...siap blh bergaduh dgn anak buah and supplier...makan pun x menentu pasal keje nie....tapi ok jgk aku berjumpa balik rakan2 lama dalam menyelesaikan masalah nie....bergurau-senda pada tahap berpatutan...aku ingat nk berehat btl2 dalam bulan depan... nk bercuti pi mkn angin, 2 pun kl keje aku dpt siap awl pd tarikh nya...

    next week aku btl mengejar masa yang selalu tinggal kn aku, tapi mcm maner pun aku nk baca novel yang aku beli pada minggu lepas...yer la duit x de pun, sanggup aku beratur di kalangan gadis2 (makcik2 pun ada) membayar utk novel kegemaran aku...nti aku review novel nti...my sis selalu membebel kat aku pasal aku beli novel...saper suruh ajak aku pi pesta buku antarabangsa kat kuala lumpur 2....hehehe....dia pun lebih kurang sama dengan aku, beza aku satu beg, dia 3 beg, hehehe, jangan marah my sis...

    minggu nie jugak sempat jugak aku berjalan2 dalam laman sesawang nie...bc blog orang lain...yang paling menarik sekali...blog anita aruszi...nie pasal kawan aku suruh cr novel dia kat book fair yang lepas...last2 aku jumpa blog dia...mcm2 dia menulis dan beri pendapat...aku jugak terpikir jugak...nti aku habaq tau....

    so, esok dah hujung minggu, ade jom heboh berhampiran kawasan kejiranan aku, ingat nk pergi...tapi rumah aku bersepah2, mcm tongkang pecah....tgk dulu...kene check jadual aku dalam 2 hari nie....

    >>>KEWON>>>


    Monday, April 20, 2009

    wow....

    wow... satu perkataan yang menggambarkan sesuatu perkara atau benda yang mengejutkan semua pihak...aku mungkin di dalam kalangan orang membuat meng "wow' kan orang lain... entahlah... ok2, last weekend aku lepak umah my sister kat putrajaya and meneman dia pi book fair at PWTC kat kuala lumpur... wow... ramainya orang... penat kepala lutut aku mengikut akak aku pi jalan pusing2 cari buku (ye ke) atau majalah (mmg btl pun), pas 2 di ajak pulak lepak bilik Johor or Kedah (aku sendiri pun x ingat maner 1 bilik nyer) , tgk tayangan short film oleh geng blogger yang mengelarkan diri "Sindiket Sol-Jah"... kira orait 2, ramai jugak warga bloggers (ala mcm aku jugak) lepak dalam bilik 2, mcm tgk wayang pacak jer time dulu2, tapi bezanya ade kerusi yang empuk dan ber"air-cond', hehehe, kalu x perut aku asyik berbunyi ajak jalan2 cari makan, dah lama aku lepak dalam panggung yang x bertiket 2, wow... tapi aku masih gembira lagi...why? aku sendiri x tahu...

    Friday, April 17, 2009

    Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2009



    Jangan ketinggalan untuk bersama dengan penulis terkenal

    dan membeli buku-buku terbaru di pasaran.


    PESTA BUKU ANTARABANGSA K.LUMPUR 2009

    Tarikh : 17-26 APril 2009

    Tempat : PWTC


    Maklumat lanjut layari www.klbookfair.com

    Wednesday, April 15, 2009

    bored......


    tomorrow never dies...waduh penat nya esok pi ke sana lagi, waduh....

    so nk pikir lagi, just keje jer...

    so what...

    just nothing going happen tomorrow k

    go back home and sleep well tonight

    hahaha :D

    ...........

    Tuesday, April 14, 2009

    10 Adun boikot selagi tiada jaminan keselamatan














    KUALA TERENGGANU: Sepuluh Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) mendakwa mereka memboikot hari kedua persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Terengganu selagi tidak mendapat jaminan keselamatan berikutan ugutan bunuh yang diedar menerusi sistem pesanan ringkas (SMS).


    Adun Ajil, Datuk Rosol Wahid yang juga Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan Negeri dalam sidang media pagi tadi menjelaskan tiga Adun yang menerima SMS ugutan berkenaan berasa keselamatan mereka terancam jika datang ke persidangan DUN hari ini.

    "Kita akan hadir hari terakhir sidang dewan esok jika mendapat jaminan keselamatan daripada polis," katanya.


    Selain Rosol, dua lagi Adun yang menerima SMS ugutan ialah Adun Permaisuri, Abd Halim Jusoh dan Adun Paka, Zakaria Ariffin.


    Rosol berkata, mereka menerima SMS yang berbunyi, "baik jangan teruskan niat YB, YB tak sayang nyawa?" daripada nombor telefon mudah alih seorang pegawai kanan kerajaan yang bekerja di pejabat Menteri Besar, Datuk Ahmad Said.

    Sepuluh Adun yang tidak hadir sidang DUN semalam ialah:

    Adun Ajil-Datuk Rosol Wahid (Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan Negeri); Datuk Din Adam (Bukit Besi); Alias Abdullah (Alur Limbat); Zawawi Ismail (Kuala Berang); Abd Halim Jusoh (Permaisuri); Ramlan Ali (Jabi); Zakaria @Mohd Ariffin Abdullah (Paka); Muhammad Ramli Nuh (Tepuh); Muhammad Pehimi Yusof (Kota Putera); Wan Abdul Hakim Wan Mokhtar (Air Putih).

    Selain 10 Adun berkenaan, Rosol mendakwa tiga lagi Adun BN yang menyokong tindakan mereka tidak hadir sidang dewan hari ini, tetapi tidak bersama mereka dalam sidang media itu.


    dipetik dari berita harian online

    Monday, April 13, 2009

    nk join atau tak ???

    blog nie aku terjumpa masa layari sesawang nie, tengah serabut nk siapkan note for my bos, dia esok nk pi putrajaya, ade pertemuan dengan dato' k.s.u plak, aduh, data dah ada tapi cuma update je, lupakan pasal 2, nie ade contest menarik and entry yang menarik minat aku, x nk cakap banyak la, korang baca sendiri, kira promote nie...
    BeliBuy
    Syarat2 contest di Blog BeliBuy
    - Perlu menjadi Follower di Blog BeliBuy ini.
    Dah tamat contest nie if xnk jd follower pun xpe.. xde paksaan pun he...23x (make sure if nk remove lepas keputusan di umumkan la ek

    - Perlu menampal banner mengenai contest ini di blog anda

    Anda boleh mengopy coding untuk banner di dalam box di atas dan paste di blog anda. Saiz Banner adalah 350 x200

    Jika boleh buat la entry mengenai contest ini. Kot2 dari entry anda leh menaikkan perluang anda memenangi contest ini.
    - Anda perlu mengomen di beberapa entry terpilih (entry tersenarai di bawah sekali)
    if nk komen di entry yg xterpilih pun xpe... xsalah pun..cuma xkan diambil kira je la kan. komen yang anda berikan boleh menaikkan perluang anda memenangi contest ini. mereka yang meninggalkn komen berbau spam.. secara automatiknya aku merajinkan diri menyingkirkan korang
    - Untuk pengetahuan anda contest yang akan dibuat adalah base on luck korang. if dah mmg luck korang. xleh nk tolong pe2 la ek...

    luck korang cam mana ek??
    - semua ini mainan Gmail ek
    - Setiap kali anda mengomen pasti nama anda akan tersenarai dalam gmail aku
    - yang dilihat adalah no disebelah nama korang (nk faham klik gambar kat atas nie)
    - lagi tinggi no pada nama anda makin tgi perluang untuk anda memenangi hadiah
    - pe2 pun it depand on luck
    - Hadiah terhad hanya pada yang lucky
    - Nama Blogger terbanyak muncul dalam Gmail aku
    - Nama Blogger terbanyak memiliki No di sebelah namanya
    - Komen yang menarik (the best of the best and terbanyak)

    Sorang blogger layak menerima satu hadiah sahaja. If di dapati ada blogger yang sama mengunakan id yang berbeza.Secara automatik di reject
    - Penyertaan akan bermula pada 13th April 2009 sehingga 18th April 2009 tepat pukul 12 malam. Lepas tue ape2 yg korang buat tidak akan diambil kira.
    Entry yang perlu korang komen:
    - Ops Pregnant Ke..???
    - Woi..!! Exam Dah Dekat
    - Tatkala Naga Mengaum
    - Ku Mencari, Mu mencari
    - Paaannnnjjjaaaannnnngggggggg
    - Sikit-Sikit Bibik Jugak Yg Kena
    - Adakah Anda Pengikut Hantu Ku
    - Aku di FaceBook Kan
    - Tidur Memeta Je Ko Ek
    -Gambar Bro Framestone Yang X Hensem
    - My Project Paper for International Conference
    - Korang Perasan X Seluar Dalam Korang Tue....??
    Entry len pun korang tetap leh komen..Cuma komen tersebut tidak akan di ambil kira untuk memastikan kemenangan korang.

    Lagi satu
    tip untuk korang la kan.. elok korang bg feedback pada komen2 blogger yang len. mana tahu komen anda akan menjadi komen yang menarik ataupun ianya meningkatkan populariti anda. Siapa tahu kan..semuanya berkaitan dengan luck anda

    ....so aper lagi, join atau tak ???

    Friday, April 3, 2009

    tension


    wow, aku tension, bukan aper sgt, pc aku nie 2,3 kali dah format dan reinstall windows xp, dah tu pc ofis plak, last2 aku just install benda2 penting je, tapi mmg betul pun, ade gangguan kat network sampai sistem primari kat ofis hampir x berfungsi langsung, aku lagi la, pg2 masuk ofis, msti buka internet, check my email and bc aper patut, bulan lepas mmg btl2 penat, sentiasa bergerak, kalu check my punch card, blh bilang berapa hari aku bekerja di ofis, first week aku bercadang nk bercuti sbb si piyan kawan baik aku nk bernikah pd minggu 2, tapi x jadi sbb my bos nk buat meeting pasal bajet, so cuti weekend 2 jugak aku lari balik trg jap, angkut my sister jap kat putrajaya and tido kat umah my sister kat kuatan, second week plak aku naik genting jap, ade seminar and AGM for my kesatuan kerja, sempat jugak naik cable car petang 2 jap sebelum balik, hehehe, ingat pas 2 aku nk tumpu pasal kerja plak, and minggu 3rd plak, aku di suruh plak pi bengkel kat langkawi plak, mcm pakej percutian plak, 4 hari 3 malam kat area pantai cenang, tapi paling menyedihkan aku, aku kene masuk hospital sekejap gara2 serangan sakit perut teramat sangat, mcm orang tua plak aku, hehehe, cian my roomate, tolong aku malam 2, sori tau, tapi sempat jugak pi shopping jap, beli coklat la, perabis hampir RM 200, mujurlah dah masuk gaji, kalu x, bulan nie aku makan megi jer la, pas and this week aku pi port dickson, pembentangan bajet for next year, sempat jugak tanjung tuan, melaka (or negeri sembilan), aku sendiri x tahu pun, bulan nie plak, aku nk kejar due date for tuntutan2 pembajak nie kat kawasan aku nie, so cable is unplugged pun, aku nk pulang rumah, nk memanja diri kat atas katil, hehehe