Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

amarul aman @ Twitter

    follow me on Twitter

    Thursday, October 29, 2009

    :: Melalui Jendela Ku ::

    Baru-baru ini ade satu iklan sangat menarik diri ku nie, jalan cerita, grafiknya and jingle nya, kalu korang x perasaan iklan itu, sila lihat bawah nie....




    kemudian aku search and surf internet, cari this jingle dan aku terjumpa website nie, sangat menarik website nie dan aku petik daripada website itu

    WE'RE ABOUT COLLABORATIONS.
    We're about bringing people together. And rallying them behind an idea. And building on each other's strengths to ultimately make the idea bigger than we ever imagined. CONNECTIONS MAKE ANYTHING POSSIBLE.

    TODAY IT'S ABOUT A SONG. TOMORROW IT CAN BE ANYTHING. Preparations for an exam. Relationships. An invention. A business presentation. A party. Anything you can imagine. CONNECTIONS MAKE ANYTHING POSSIBLE.

    But for now, let’s just start with the song

    "THROUGH MY WINDOW"

    Don’t want much, I just want everything
    Thought that I could, do almost anything
    One step in front of the other
    Thought that I could do it alone

    In the blink of an eye, it’s just another day
    Telling me why, I’ll find another way
    Got this feeling, got me reeling
    I can almost start believing

    Now there’s me and you
    And we are not alone
    You and me
    We are together now
    Through my window, I can see there’s
    More than you and more than me
    Me and you
    And we are not alone
    Different view
    We are together now
    Through my window, I can see
    Our wildest dreams could be so real

    I see a spark, it starts a fire
    Is this the one worth waiting for?
    Thought that I could do it without you
    Can’t exist like this anymore

    Now there’s me and you
    And we are not alone
    You and me
    We are together now
    Through my window, I can see there’s
    More than you and more than me

    Now there’s me and you, you and me
    We are not alone and we are together
    Through my window I can see
    Our wildest dreams could be so real



    post signature

    Wednesday, October 28, 2009

    :: WHAT ??? PM mau datang tempat kita ini, OH NO !!! ::

    Khabar2 angin ini dah lama aku dengar, cuma hari nie aku dengar dgn sahih yer, so be ready utk apa sahaja yang bakal berlaku, aku bukan apa sahaja, teruja jauh sekali, kenapa? entah lah, tapi aku memang seronok bt keje mcm nie, hehehe, so petang tadi team from Putrajaya telah turun ke sini, meninjau (mcm nk berperang jer) tapak or padang (ye ke), dan melihat suasana tempat di sini, tarikh dah ditentukan, hanya 2 week daripada sekarang, esok dan lusa penuh meeting, taklimat dan aper sahaja berkaitannya, aku sendiri pun pening, hehehe, tapi my bos will attend this meeting (jahatnya aku).....



    post signature

    Sunday, October 25, 2009

    :: tawaran ini hanya seminggu sahaja ::

    Sebenarnya entry ini ditulis untuk menolong group =puteri kiut punye assignment, tugasnya senang jer

    1. Tulis atau klik jer website nie

    http://sportsupplement.50webs.com/index.html

    2. Kemudian, anda telah berjaya menambah carta hits website nie

    3. Tawaran ini hanya seminggu sahaja

    Jadi, tlg2 promote website ini, ok!




    post signature

    Saturday, October 24, 2009

    Masjid al-barakah,felda lubuk merbau,kedah


    -m.k.z.e-

    Thursday, October 22, 2009

    penat tp seronok

    Sejak2 aku blh update blog melalui mobile,rajin je nk update,siang td aku dah bt persembahan KMK kat shah alam,byk komen membina atas presentation 2,tahun dpn ada lg,kene bt t'baik la,aku mcm seronok plak kene komen td,he3,pas 2 sebentar td aku call my future mother-in-law,byk perkara kitaorg sembang td,mcm2 tau,tp aku tahu perjalanan aku sudah berubah skrg,ok la,aku nk b'adu nie...

    -m.k.z.e-

    study for KMK 2morrow

    Ingat update blog kat ofis td,x larat se,so balik umah,mandi dan b'santai dlm bilik sbl study aper patut utk esok (opps pg nti la),sblm tido nti,doa byk2 utk esok,moga2 selamat semua,insya-Allah...

    -m.k.z.e-

    Wednesday, October 21, 2009

    :: fall in love again and KMK ::

    setelah satu hari satu malam, akhirnya sampai jugak aku ke umah bujang aku kat sabak bernam nie, penat x terkira, boleh lelap jap kat petronas tg karang, siap ade awek petronas tlg ketuk tingkap kete aku...
    ok2 abaikan citer itu, pagi td punya malas nk bangun pi kerja, oleh kerana memikirkan KMK yang masih belum siap lag, aku gagahkan jugak....
    pas 2, aku siap pesan kat anak buah aku, JANGAN TRANFER CALL KE BILIK AKU HARI NIE, AKU BUSY KMK, yela 2, sempat lagi update blog 2....
    my phone berbunyi (sebenarnya bunyi vibrator my phone), aku mcm malas jer nk angkat, tiba2 dengar suara di sana, hati aku berbunga-bunga, oh no i fall in love again with her, ingat nk marah dia jap, tapi dia mulai pesan 2, pesan nie, semangat nk siapkan KMK kian membara, more MAX...
    so, aper lagi jom tido jap....
    KMK....

    post signature

    Sunday, October 18, 2009

    Pasar tani kuantan

    -m.k.z.e-

    Tuesday, October 13, 2009

    :: entah lah ::

    Hari nie sepatutnya aku pergi shah alam, ade sambutan Hari Kualiti & sambutan hari raya LPP Negeri, semalam mcm semangat jer nk pergi, bangun pagi td, hilang mood se, lgpun bj melayu aku belum basuh lagi, hehehe, so aku pergi kerja mcm biasa, kat ofis semua pegawai pergi (termasuk my bos), so aku bt aper2 patut ari nie, aku menyiapkan minit mesyuarat biro (sepatutnya sebelum raya dah siap pun, 3 hari), nasib baik maklumat cukup, sambil 2 aku cuba prepare dokumen2 untuk semakan org2 audit negara, sepatutnya ari nie, tp pegawai kat negeri mintak tangguh, aku follow jer, kiranya ofis aku nie tempat terakhir untuk membuat pemeriksaan tersebut, harap2 lepas tanpa menghadapi masalah besar, syok2 buat 2 semua, perut aku berbunyi, aper lg, pi kedai pi makan, biler nk bayar, raba2 my poket, oh my god, my wallet tertinggal kat umah, nasib baik tauke kedai kenal aku, so aku balik umah, search and rescue my wallet, rupanya duk bawah bantal aku, ish teruk benornya aku, balik ofis (opps singgah kedai 2 dulu, bayar tau), sambung kerja sambil upload gambar kat mukabuku jap, penat nya, aku nak berehat sebentar dengan Kit-Kat...

    post signature

    Wednesday, October 7, 2009

    :: kebetulan atau suratan ::

    Kenapa perkara ini berlaku sekarang?Bukan dari dulu lagi, entah lah, aku nggak mengerti aper terjadi sekarang, satu-persatu ia berlaku, seolah-olah ia menunggu aku membongkarnya nanti, aku terkejut dan terkesima, tak mampu aku melawan lagi, akan tetapi aku mulai sedar itu semua adalah cabaran bagi aku ke arah hadapan lagi, kadang-kala aku terasa sedih sebenarnya pabila ia berlaku, sebenarnya kita tidak mampu melawan, walaupun hanya sementara, kita cuba renung kembali ia, terlalu indah, akan tetapi terlalu pahit untuk menerimanya, aku sedari tetapi aku biarkan ia berlalu meninggalkan aku di sini, di mana aku berdiri sekarang, ibarat sekeping kertas melayang-layang meninggalkan tempat asalnya, kini aku pasti dengan keputusan aku sekarang ini, yakin benar akan pegangan aku sekarang, insya-ALLAH...

    post signature

    Friday, October 2, 2009

    masalah x leh tido

    Sejak akhir2 nie,aku kerap terjaga di tengah malam,memikirkan aper berlaku kpd aku skrg,tp...

    -m.k.z.e-

    Thursday, October 1, 2009

    :: suasana yg kurang selesa ::

    Aku terasa kurang selesa sgt ari nie,bt keje mcm krg puas ati,walaupun due date utk kmk dan audit negara dah dkt,aku kurang terasa 'kepanasan' perkara itu,aku rs aku nie syok diri bt keje,meja aku agak b'sepah-sepah,penuh fail,kertas2,surat dan brg aku,aku sdri jd pening,nk cr pen sebtg pun x jumpa atas meja 2,teruk bonar aku,perasaan aku agak b'campur2,mcm sirap + teh,ade sdp ker,kmk plak,presentation blm siap suku pun,no input no idea,audit negara plak,dah srh prepare aper patut,tp mcm x lengkap je,skrg nie aku b'sembunyi di suatu tempat (tp sempat lg update blog via handphone),so sampai sini jari aku menekan keypad hp...