Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

amarul aman @ Twitter

    follow me on Twitter

    Monday, November 23, 2009

    :: Cuti & Aidiladha ::

    Mulai esok aku mula bercuti pulang ke kampung halaman aku, Terengganu...Aku mulai risau dengan keadaan semasa di sana, dengan banjir nyer, laluan ke Kuala Terengganu pasti ada halangan, esok aku kene pergi Putrajaya (pick-up my sister),
    kemudian Melaka Sentral (pickup anak sepupu aku) dan last sekali Jasin (picckup my niece), penat giler wei, esok aku ikut laluan Tangkak-Segamat-Kuantan-Kuala Terengganu, harap2 perjalanan aku esok selamat belaka...

    Sekarang nie wabak taun, dalam newspaper kata ikan import dari Siam sebab utama wabak taun 2, so makanan yang berkaitan ikan pasti kene balanya, aku pulak menerima tempahan (opss, kiriman berserta wangnya) keropok lekor, aper? KEROPOK LEKOR, oh no, malas nya aku nk bawa balik, tapi x per, sambil menyelam terus minum air (berenang pun aku x pandai) , otak berniaga la, hehehe, siap suruh beli baju kelawar lagi, takper my sister jd mangsa tlg pilih dan beli baju itu, x kuasa aku pi cari, aper2 aku x akan bertanggungjawab sekiranya menular wabak 2 di kawasan nie tapi aku mesti cari yang terbaik untuk nie...


    10hb Zulhijah bakal menjelma dalam beberapa hari, yang pasti jemaah haji sekarang menuju ke padang Arfah untuk wukuf, kat kampung plak (maksud aku my family) x de buat korban plak, tapi buat something special untuk aku, aper dia, tunggu next entry, aper2 pun aku sangat gembira pada kepulangan aku ke kampung kali ini, Insya-ALLAH....



    post signature

    Wednesday, November 18, 2009

    :: Yeah3x dah cuti pun ::

    Sekarang nie aku berada KHAR,mengambil barang my =puteri kiut sbb dia dah mula bercuti,mlm nie dia terus balik ke trg,seronok sgh si dia,pabila melihat gelagat student2 nie yg begitu seronok balik kg,t'ingat aku pd time study dulu,sibuk kemas brg,cr kotak,parking brg kat tempat rahsia,x pyh byr (dulu letak brg kene byr tau),lg sakit hati kl letak baldi pasti hilang...

    -m.k.z.e-

    Tuesday, November 17, 2009

    :: 21 Disember 2012 ::


    ini nk tengok film '2012' bukan film 'Planet 51'


    Aku berjaya jgk menonton film super duper bencana '2012',dah 2 dpt seat atas sekali,wow,citer terasa sangat tahap kemanusiaan,cuba bygkn bumi yg kite pijak selama nie tiba2 hilang d'telan bumi sendiri,aku x tahu la film ini blh mengingatkn kite pd yg 1 atau just hiburan,lu pikirlah sendiri,adios



    -m.k.z.e-

    Friday, November 13, 2009

    :: pagi jumaat ::




    post signature

    Wednesday, November 11, 2009

    :: Nak perabis baca novel jgk ::

    Hari nie aku penat sgt,siang td aku jd bdk posto jap,b'kejar ke shah alam,antor surat penting,he3,best jgk blh menulor jap td,pas 2 aku calling2 kwn aku,si Apis,lama jgk aku x dgr citer dia and family,tp aku mmg x leh elak soalan dia,'biler nk kahwin?',terus aku jwb'biar anak ko besar dulu dan pas 2 jd flower girl time sanding aku nti',pandai x aku menjawab,he3,tp yg sebetulnya,aku dah ada jawapan nya sbnr,apa dia,jeng3,ikuti sambungannya pd entry akan dtg...

    -m.k.z.e-

    Monday, November 9, 2009

    :: kalu la aku ade TWINS ::

    Hari ini aku begitu malas memulakan kerja, al-maklum la busy sepanjang weekend yg lepas dengan mini-MAHA, so pagi2 cari KOSMO and reading it, aku amat tertarik muka depan sisipan STAilo " KEMBAR", sepanjang aku menjaga booth pameran kat mini-MAHA baru ini, aku terjumpa ramai pasangan twins ini (x silap aku ade 10 couple-sempat lagi mengira), ade couple gurlz and boyz , tapi aku x sempat snap gambar diaorang, kalu ade nti, aku update entry ini lagi, aku bukan aper sangat, aku tertarik dengan TWINS ini, masa zaman sekolah menengah dulu, ade 2 couple, 1 seiras (boyz) dan satu lagi x seiras (boyz and girlz), si couple boyz ini ramai peminat jgk, tapi sekarang ini sorang 2 dah kahwin dan seorang lagi masih mencari lagi kot, kadang2 biler kite tengok TWINS ini memang seronok, lagi2 kanak-kanak, kl dewasa mmg payah skit, jarang jumpa bersama, biler kite jumpa kembar ini, takut tersilap, aku terkene sekali, pernah aku menegur sorang akak kat luo sekolah, rupanya si kembar nya yg sekolah lain, pakaian pun hampir sama, kalu muka 2, x de beza, siap jerawat kat tempat sama, hehehe, jangan mare, kite akui pasangan kembar amnya banyak berkongsi persamaan, x kisah dr segi pakaian hingga kerjaya, tapi time kahwin mcm maner ???, so jangan silap pengantin sudah, hehehe, ok lah kl ade pendapat pasal TWINS dan sewaktu dengan nya, sila-sila kan la



    dulu aku minat Oslen TWINS ini (sekarang kureng skit)


    tapi yg nie bukan TWINS, just name of duo popular HK

    post signature