Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

amarul aman @ Twitter

    follow me on Twitter

    Sunday, April 25, 2010

    :: 100 ::

    INI ADALAH POST YANG KE 100

    ITU AJE

    post signature

    Wednesday, April 14, 2010

    :: Re-post "En AA.. saye mau alamat emel kamu.. =p" ::

    Tadi aku kuo jap, melayan desk officer dari Shah Alam, pasal check bangunan baru siap minggu lepas, sblm 2 aku sempat blog walking jap, sempat aku komen blog rakan2 jap, selepas 3 jam, aku tgk dashboard blog aku nie, ade entry mention nama aku, entry mcm kat bwh nie...

    "ahahah... nape post entry camni??? sebab da takde care lain nak contact.. huhuh... tak de simpan alamat emel en AA.. enpon tak bawak.. chat kat emel pown tak bley.. bley anta emel, tapi tak de alamat.. arg.."
    Kesian rakan aku sorang nie, nk berhubung org pun pyh, nk on FB dan YM kat ofis kene block, nk msj guna HP, tertinggal umah plak, nk emel plak, tak tahu alamat email plak, cian sungguh.....

    Moral of the story : Lu Fikir Sendiri la....

    post signature

    :: Jadual Sampai Akhir Bulan ini ::

    15hb : Pi Kursus Sehari kat Sungai Burong

    16hb : Duk Ofis

    17hb & 18hb : Pi PC Fair sambil ambil barang untuk kereta aku

    19hb : Mesyuarat kat Shah Alam

    20hb : Cuti Rehat (tapi ade mesyuarat pengurusan plak, mcm macam nie ?)

    21hb sampai 23hb : Duk Ofis jugak....

    24hb : jadi penyokong perlawanan bola sepak Myvians vs Honda City kat Putrajaya

    25hb : BACA@LRT , Tema : Beri (nk beri buku mana nie)

    *semua nie tertakluk pada perubahan
    post signature

    Monday, April 5, 2010

    :: Kisah Satu Hari Di Dalam Alam Maya ::



    Hari ini aku banyak rjalan-jalan di dalam dunia maya, kisah pagi tadi banyak citer pasal ABPBH, Formula One Malaysia macam kurang jer, aper2 pun tahniah untuk Datuk Siti Nurhaliza. yang lain pun sama jgk, tak banyak berubah, ada kali pertama menang, sampai gugup nk beri ucapan, aper2 pun tahniah kepada semua pemenang....

    Kisah seterusnya, adalah insan ini sangat popular untuk hari ini, mungkin reader dah tahu ataupun buat2 tak tahu, aper2 pun he became so popular today, name the guy is Rafiqin Darwisy, siap group sendiri, aku x nk citer panjang pun, cuma kite renung kembali, kita umat terakhir di muka bumi ini.......


    Kisah terakhir.....
     

    Saturday, April 3, 2010

    :: Kilat Dulu, Kemudian Guruh Dan Akhirnya Hujan ::

    Sementara aku menunggu new entry abis loading (biasala broadband yang lambat), aku sempat membuat 2 set roti bakar sampai gusiku terasa sakit, sambil2 itu jgk aku membuat teh lipton (uncang siap), kemudian memerhati di halaman rumah aku, langit agak gelap dari bagan sg burong dan sabak bernam, sekali-kala terdengar bunyi guruh, akan tetapi aku mencari-cari di mana kilatnya...

    Aku teringat masa kecil2 dulu, org tua2 cakap kilat dan guruh untuk menakutkan syaitan yang bersembunyi di belakang kita, kita dinasihat supaya membaca ayat2 suci al-Quran, akan tetapi aku suka melihat kejadian kilat yang memancar ke atas bumi ini, lagi2 hujung langit yang kelam, kadangkala aku cuba mengambil gambar kilat tetapi tidak menjadi kerana aku pakai kamera handphone, bagi aku kejadian kilat adalah tanda kejadian kebesaran Allah s.w.t.,

    Aku berada di luar rumah, hampir ke halaman rumah, air hujan mula membasah tanah2 yang kering ini, kelihatan burung2 berterbangan mencari tempat bertebuh, mungkin ke sarangnya, terdengar burung2 bersiulan antara satu sama lain, sesungguhnya hujan adalah rezeki kepada makhluk Allah kesemuanya.

    Hari ini, aku banyak menghabiskan masa di rumah, aku mengemas rumah, tetapi area ruang tamu aku berjaya kemaskan, dapur dan ruang makan belum aku sentuhi, mungkin pagi esok aku kemas seringkas mungkin, pada tengahari tadi, aku meronda ke kawasan kerja-kerja ladang yang belum siap lagi, akan tetapi aku tak jumpa pun, mungkin kerja2 tersebut dah siap mengikut jadual, mungkin minggu depan aku boleh siapkan tuntutan kerja2 tersebut...

    Bulan ini, aku belum merancang apa2 lagi untuk kerja dan peribadi, aku bercadang nak balik kampung pada minggu lepas, btl2 selepas memperolehi gaji, oleh kerana pelbelanjaan luar biasa pada bulan lepas dan aku cover balik gaji aku baru ini, aku kene balik pada gaji bulan ini, sebenarnya aku risau keadaan kakak aku, pasti ini aku kene marah pasal x call dalam masa seminggu, pas kerja2 kat ladang dah siap, bolehla aku memikirkan pasal aku dan family aku, aku berharap perancangan aku ini akan menjadi kenyataan nanti...

    post signature