Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

amarul aman @ Twitter

    follow me on Twitter

    Friday, January 22, 2010

    Dua Hari





    Jam 10.00 malam 20hb Januari 2010
    Aku baru sampai rumah, letih + penat dari pukal bagan terap, buka pintu kereta, aku ternampak satu kad oren tergantung di ampaian (rajin plak posmen ambil penyepit terus gantung kad itu), rupanya kad suruh ambil surat bungkusan pos kat pos office, dalam fikiran aku masa itu "surat saman speed track, surat saman speed track lagi, surat saman speed track lagi dan lagi," aku ambil kad dan simpan dalam kereta.


    Jam 11.00 pagi 21hb Januari 2010
    "Bos, ada surat nama bos." anak buah aku panggil sambil lempar surat atas meja aku. Aku terus buka surat dan di dalamnya tertulis macam ni "PANDU LAJU DI KM 59 JALAN T/INTAN - KLANG, LAJU DIKESAN : ** KM/J, HAD LAJU : ** KM/J, LEBIHAN LAJU : 33 KM/J". Ini surat saman speed track, tapi yang kad sampai rumah apa dia plak, aku keliru plak...


    Jam 3.00 petang hari yang sama
    Aku pergi singgah Pejabat Pos Sabak Bernam, masuk dalam pi kaunter terus,"Cik, saya nak ambil surat" sambil hulur kad kat kerani kaunter, "Tunggu sebentar", dia hantar dalam dan pas itu seorang posmen keluar bungkusan sambil sebut nama aku, aku terus mengiyakannya, dia tengok aku atas bawah, "Mintak sign en", aku terus sign dan terus ambil bungkusan tersebut, aku pun tengok nama dan alamat pengirim seperti bawah nie...




    Aku terus garu kepala, bila masa aku masuk contest 2012 - Gempak 244 nie ?, puas aku memikirkannya, last2 aku balik rumah, cari majalah Gempak 244 yang lepas, belek punya belek majalah, rupanya contest SMS film 2012, menang juga aku, kira berbaloi nie (3 kali tgk cinema, 1 kali kat rumah), kat situ ada hadiah pertama, kedua dan ketiga, la aku ingat aku dapat saguhati jer, first time menang kan, so aku buka bungkusan pos aku ambil siang tadi, jeng jeng jeng hadiahnya adalah........




    TERIMA KASIH GEMPAK
    post signature

    Monday, January 18, 2010

    :: HOP Putrajaya & BACA@LRT Gombak to Kelana Jaya ::


    credit to iwan328i






    credit to Zamri Ahmad

    Dua keping gambar yang berbeza dan berlainan hari tetapi ia menceritakan sesuatu, by the way, aku tak merancang pun, ia terjadi sendiri, aku x nk cerita panjang la, lagipun aku nk balik nie, kalu mcm 2 korang nk tahu ceritanya, just klik HOP dan BACA atau RAMFC ataupun cari la sendiri


    :: life must go on - m.k.z.e. ::

    p/s - memang kaki malas update blog nie.....


    post signature

    Monday, January 11, 2010

    :: oh AJL oh AJL oh AJL ::

    Aku suka membaca blog yang ini dan yang itu jugak, dua pendapat yang berbeza la, aper2 pun ia tetap menjadi satu sejarah yang telah berlaku, ia tidak dapat di ubah, banyak aku dpt feedback dr pelbagai pihak dan 'dunia maya', ia juga menjadi fakta untuk AJL tersendiri pabila menggunakan segala sumber untuk menarik penonton TV3, aper2 pun AJL 24 memang best !!!
    post signature

    Friday, January 8, 2010

    :: Food and Food ::

    Tadi aku buka my phone dan tgk gambar mana2 patut delete, full memory sangat, cari card reader tp x jumpa, baru teringat my bos pinjam , alamak mcm maner nie, last2 jumpa wayar extension phone-to-PC, aper lagi transfer la, byk2 gambar ade dua keping aku simpan lagi, aku just tulis aper patut....



    Memang menyelerakan, terbanyak 'bahan-bahan' nya, baik aku mintak air laici-kang, tapi ABC nie kira ok la, aku nie suka order ABC, x kisah tengahari atau tengah malam pun, aku suka sangat ABC, tapi aku suka tgk ABC nie, cara ia buat, and bahan2 nyer untuk di buang dalam perut aku (hehehe), aper2 pun aku bagi 3 bintang jer, kalu nk try pi cari Zazura Cafe kat IM Kuantan...(tlg promote skit jer)




    Aku terjumpa this food with my fiance kat pasaraya around Tg Malim, kenangan time sekolah rendah kembali lagi, dulu2 masa balik sekolah, aku pasti singgah kedai Apek (dah meninggal org tua 2), beli biskut nie, dulu aku beli satu jer, buat makan sblm sampai umah (my scool to my house = 5 km ), penat wei, 2 pun naik basikal, hehehe, apa2 pun aku suka sangat memory itu ;)



    post signature

    Wednesday, January 6, 2010

    " My 1st entry in 2010 "

    Salam 1 Malaysia

    Sejak malam tahun baru sehingga malam nie, aku sibuk memanjang, aku pun naik hairan jugak, orang lain duk goyang kaki pikir azam baru, aku plak, mmg x ade azam, terus buat yang melambak-lambak nie, aku ingat dalam 2 minggu nie, siap la keje aku nie (sbnrnya sebahagian kecil keje aku), blm lagi bala besar bakal menimpa nanti, adus, oleh demikian cepat2 siap keje wei....

    Tiba2 jer, aku blur jap aper lagi aku nak tulis blog aku nie, bkn aper aku mulai pikir2 knp aku buka blog nie, nk orang lain baca, berapa kerat yg baca, itu pun aku kenal orangnya, bak kata orang putih, silent reader katanya, nk kata follower aku ramai, hanya 14 orang jer, itu pun bkn kenal aku pun, tapi aper2 pun thanks sbb jd followers blog aku nie, entah la, aku sendiri pun tak tahu aper angin buat aku buka blog nie, yang pasti bukan angin sum-sum, aku cuma seronok baca blog orang lain ( serta sempat komen mana2 entry ).....

    Sekarang nie, aku dah malas aktif dalam Facebook, sampai aku dah deactived account Facebook ( hanya bertahan 3 hari 2.5 malam), last2 aku delete semua game2 dalam Facebook, dan tak melayan permintaan kawan2 FB, just update status (kl rajin), komen ( tgk mood jgk ), sbb aku kekal dlm FB lagi, psl nk contact kwn2 sng, itu jer.....

    Aku dah menambah widget baru dalam blog aku nie, status @ Twitter, kira ok 2, cantik skit, lagipun Twitter nie sangat ringkas, x pyh nk pening kepala nk main game, atau siapa dia, just follow, kl x nk tahu tweet dia, just unfollow jer....

    Ok lah, aku dah merapu ke tahap kebosanan, kalu ade masa lagi, aku merapu lagi.....




    post signature