Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

amarul aman @ Twitter

    follow me on Twitter

    Thursday, May 28, 2009

    smile


    Aku gembira hari ini, Big Smile, Senyum sokmo

    Wednesday, May 27, 2009

    kamu bagaikan puteri, tengku mazlina !


    Meminjam kata-kata dalam novel trilogi bagaikan puteri, aku sentiasa teringat pada si dia, betul, banyak perkara antara aku dengan dia banyak dikaitkan dengan novel nukilan RAM, salah satu nya novel bagaikan puteri, aku selalu memanggilnya sebagai puteri kiut, sebagai ganti ayat 'kamu bagaikan puteri....', pas 2 novel A.D.A.M plak, salah satu bab Hilman pernah berkata kepada pekerja Filipina kat airport Dubai,"minal mahal kita", dialog 2 selalu aku sebut kepada dia, satu ungkapan cukup bereti bagi kita berdua, kisah cinta aku dan dia membesar bersama dengan novel2 nukilan abg RAM kita nie, kadang2 aku selalu tersenyum sendirian teringat memori indah bersama dengan si dia.

    Sekarang aku dan dia sedang melalui suasana yang hening dan dingin, aku tahu perkara ini bermula dari aku dan aku amat kesali atas perkara tersebut. Aku jujur kepada dia tetapi bila bermain dengan perasaan, susah kita memahami. Aku cuba mengembalikan suasana ini kepada sediakala tapi ia sentiasa bermain-main dengan perasaan sendiri. Aku sendiri x tahu berapa lama perkara ini akan berlarutan. Aku memujuk diri sendiri dan si dia.


    Tuesday, May 26, 2009

    jelajah dalam fotopages

    Hm, aku betul2 lama melawati laman web fotopages, terjumpa plak rakan2 lama kat utmkl, time masa kelab foto dulu, sekarang diaorg semakin aktif, mungkin tahap pro kot, aku je x, hehehe, macam sani, fairul, amam, dan si syaz, aku just promote nti, next time aku link website nyer...

    comel kalu macam nie


    cuba renungkan !!!

    Monday, May 25, 2009

    "rasa ape????? gembira? hepi? bangga? bertuah? terharu? sedih? sakit?.....sakit???"

    Tajuk entry nie banyak kene-mengene dalam kehidupan aku sekarang, banyak perkara berlaku dalam 2 hari dan 1 malam kat geopark, aku sendiri x mampu melawannya. Aku perlu lawan perasaan aku sebenar dan realiti sekarang. Aku betul2 pasrah sekarang.

    Kehidupan ini sememangnya sentiasa membuat pilihan, cuma kita yang perlu buat pilihan, aku dah buat pilihan itu tetapi aku x mampu melaksanakan pilihan tersebut, banyak faktor2 dalaman dan luaran yg menidakkan perlaksanaan pilihan tersebut. Aku bingung dalam masalah ini. Mampukan aku?

    Sekarang ini aku cuma melupakan salah satu pilihan tersebut, aku will be try doing this job, aku kene berlawan my dark side, aku pasti menang.




    Thursday, May 21, 2009

    selepas mesyuarat pengurusan

    Pagi2 masuk kerja, dah dengar cerita kurang enak, perkataan 'TAK TAHU' sebagai mainan, tapi cuma sementara saje, kadang2 mesyuarat nie ibarat sidang parlimen tapi tiada lintas langsung pun... banyak perkara yang perlu dikaji dan ambil tindakan... kadangkala aku terpikir setiap kali mesyuarat ade jer cerita lama dan new story, tapi satu perkara atau (gosip kot) yang aku pikir x sepatutnya dimasukkan dalam mesyuarat td, nak masuk hal2 lain pun x boleh, kira off record nie, cuma aku tertanya-tanya sekiranya seseorang tersebut (mksd aku org bawahan kita la) ade masalah peribadi (ataupun kehidupan sosial) tapi kerja dia ok, membantu kerja2 lain, tapi kita masuk campur dalam masalah peribadi, ade patut ker.... entah la... aku sendiri x paham, nie org kata jaga kain org lain nie... tapi aku bagi pendapat jugak perkara tersebut x patut dicampur aduk pun... tapi kehidupan kita mmg terjadi macam 2, berlaku pertindihan kerja & sosial.... bak kata nabil 'lu pikir sendiri'

    Wednesday, May 20, 2009

    lawatan muhibah semalam

    Semalam, aku pi bt lawatan kat blog2 yang location nya dari kuala terengganu dan sungai besar, rupanya ramai jugak blogger dari terengganu, mungkin sebagai medan meluahkan perasaan atau just nothing... aku pulak masih tercari-cari aper aku tulis setiap kali update blog nie... just jari-jemari aku yang gatal tulis aper saja... tempat aku sekarang nie mengalami kepanasan teramat sangat, aku dah siap lipat lengan kemeja pagi2 sebab x tahan, bilernya nk buat rak for fail2 yang penting, baru la pasang aircond, fuh berpeluh nie...

    Tuesday, May 19, 2009

    balik kg atau tak ???

    hm, minggu depan ade kenduri kahwin kat kampung

    tapi...

    malas plak nk ambik cuti +1 hari lagi

    rasa2nya aku drive balik ari jumaat and balik ke sini ari ahad, ok jugak idea 2

    hm, this weekend my ofis pi langkawi (boring + bosan), tapi cuma ikut, bukan kene bayar pun, free of charge...

    duit pun kering, rasanya x de oleh2 dari langkawi kali nie, anggaplah sebagai vacation yang di taja khas oleh my ofis

    thanks you...

    mungkin shoot photo byk2 sudah, x abis pitis pun, perabis bateri dan memory card, hahaha

    so ???

    Monday, May 18, 2009

    kahwin

    Dalam beberapa minggu yang lepas dan akan datang (mungkin ye kot), meja aku dah dipenuhi kad undangan kahwin (pasal keje dah kurang kot), hehehe, 2 baru kawasan kat sini, 2 belum campur kawan2 aku kot, hehehe, paling ramai setakat aku tahu, kawan sekolah menengah, 2 pun yang perempuan, aku plak? belum sampai masa lagi (ye la 2), tapi aku sekarang???

    Friday, May 8, 2009

    senyum kambing


    wah, macam nie la senyum kambing rupanya....

    aku pun mcm nie jugak...

    gembira jugak hati aku skrg...

    sbb banyak perkara dah setel sekarang...

    bak kata orang, dah boleh senyum kambing 2...

    Tuesday, May 5, 2009

    yeah...

    Hari nie aku masih membina blog aku nie...

    Dah tukar lagi skin blog aku nie....

    Kira orait 2.....

    Pas nie nk promote blog aku plak...

    Aku x tahu nk tekan2 keyboard aku lagi...

    penat...

    Lenguh jari-jemari aku nie...

    Nie....