Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

amarul aman @ Twitter

    follow me on Twitter

    Wednesday, March 24, 2010

    :: sebenarnyer x de idea nie ::

    aku dah jarang2 nk blog walker dan update blog, nk kata sibuk pun tak tapinya pemalas nk buka blog nie, 

    dalam 2, 3 minggu aku agak sibuk menguruskan kereta aku yang tersadai di bengkel, nasib baik boleh claim insuran tapi aku nk guna keretaku cepat, last2 semua dah siap, kene RM 13++, terbang lagi duit, bye2, pas 2 aku nk sambung insuran dan roadtax, last2 sangkut saman polis dan JPJ, terbang plak RM 3++, campur byr insuran dan roadtax 2 adelah RM 10++, byk giler terbang duitnyer, tapi aku hairan mcm mana aku blh cari duit 2, (aku tak merompak mana2 ok), tapi takper perkara dah lepas, 

    pas 2 aku sibuk dengan kerja aku semasa, bajak + kapur, penatnyer, 2 tak campur lagi yang berkaitan MP3, peruntukan baru confirm tapi keje terus jalan, tak psl2 aku kene marah oleh pihak atasan, tapi aku dah gerak kerjanya tapi % kerja kurang memuaskan, aku perlu siap keje tersebut sebelum mesyuarat MP3 yang akan datang,

    kemudian my sister tengah sakit sekarang nie, aku pun risau jgk cuma aku jarang call kakak aku, tapi aku tahu keadaan dia mcm mana, mungkin dalam next week aku nak bercuti nak balik kampung, menjenguk keadaaan kakak aku, itulah langkah terbaik untuk aku...

    sekarang aku tengah pening memikirkan perkara yang akan datang...

    post signature

    Tuesday, March 9, 2010

    :: Kuching, I'm Coming ::

    Sepertimana entri sebelum ini, aku nk share kisah aku pergi Kuching pada 05-07 Mac yang lepas, memang seronok + perabis duit, bak kata pemandu pelancong kami (Mr. Ten), "duit bukan untuk disimpan tapi untuk dibelanjakan" (dalam slang Sarawak), tapi nk citer mmg x larat, so layan gambar and story about my holiday in Kuching..


    OMG, kaunter masih tutup lagi, hahaha, ye la, kami bertolak dari Sg Besar tepat jam 12.00 tghmlm, so sampai di LCCT dalam pukul 3 pagi, fight jam 7.35 pagi, nk check-in masuk kul 5.30 pagi, wow, so antara aktivitinya, tido dan tido dan tido, aku plak merayap la kat LCCT nie, last2 parking kat food court kat c2...

    terang2 tulis, "go holiday"

    Jadi dah sampai Kuching, perut dah lapar, so pekene mee Sarawak la, Mr Ten bawa kami pi cafe ala kopitiam style la, makanan blh la tahan, dah makan namanya..

    mcm pedas bunyinya

    sarapan aku : susu tarik + roti kahwin...

    Kemudian kami dibawa pusing2 bandaraya Kuching, banyak tempat menarik jgk kat sini, so aku shoot mana yang sempat, apa2 pun layan jer....

     Kuching South City Hall


    Kucing


     entah jalan mana aku ambil nie...

    jumpa kucing lagi...

    BATA everywhere....

    jumpa kucing lagi....




    DUN Sarawak

    tarak larat nak upload gambar....sambung nanti plak......




    Thursday, March 4, 2010

    :: Mencari Kuching ::


    samada aku mencari yang nie

    ATAU

     mencari yang nie jugak

    Sebenarnya, pada malam ini, aku berangkat pergi Kuching, wow Kuching, WOW KUCHING, giler nyer aku sampai sebut 3 kali sebut KUCHING. Aku nak bagitahu satu rahsia, aku tak pernah naik kapal terbang (aku ingat pi umrah atau haji baru naik kapal terbang), aku takut sangat, risau jugak aku, tapi aku sungguh teruja, kenapa? ye la, first time naik "belon", pas 2 pi seberang laut (Penang pun x pernah sampai pun), kemudian pergi atas tiket ofis (gembira), tapi dalam poket hampir kosong. Aku malas citer banyak2 pun, mungkin next entry aku upload dan citer banyak2...
    post signature