Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

amarul aman @ Twitter

    follow me on Twitter

    Monday, August 23, 2010

    ASPIRASI RAMDHAN SATU MYVians


    Korang nampak tak keretaku yang mana satu? Memang korang tak nampak pun, sebab korang tak kenal kereta aku pun. Apa jadah kereta aku parking kat sini bersama Myvi yang lain, opsss untuk jual, bukan la, kitaorg suka2 parking kat sini, hahaha.

    Sebenarnya, aku join satu program dipanggil majlis makan2 ataupun dalam bulan puasa, digelar Majlis Buka Puasa la. Di anjurkan oleh MYVIans. Aku selalu pergi majlis berbuka puasa tetapi formal tapi majlis buka puasa ini aku kelaskan formal (pasal kene pakai bj melayu + sampin + songkok) & unformal ( ada cabutan bertuah). Kelas gitu, aku pun dapat jugak cabutan bertuah, dapat bekas kuih raya, boleh la aku pakai time raya nanti, hehehe.

    Kitaorg berkonvoi dari CP utama iaitu Dataran Masjid Putra dalam jam 5.30 petang, nak jadi cerita aku mmg lambat sampai kat CP utama kerana berpatah balik mengambil kain sampin aku, giler punya kerja, padahal aku dah sampai kat Jeram ms 2, aku buat U-turn, drive hampir 140 km/j nak cover masa 2, masa 2 jam lebih 3.30 petang, hahaha, apa2 pun aku selamat sampai kat CP utama. Lepak jap sambil bayar duit tol kepada marshall dan mengacau saper2 yang patut.

    Masa berkonvoi, kira smooth jer perjalanan, cuma 1 kemalangan kecil yang berlaku dpn mata aku sendiri, tapi kesian tuan punya kete, abis bercalar kete nya. Apa2 pun konvoi selamat sampai Restoran D’rasa Timur Barat, Kajang, Selangor. Lepak melepaskan lelah sebentar, apa lagi cari lauk la, lauk mmg best, rasanya nak tambah, tapi perut dah sendat pasal pakai baju melayu terlalu hensem, aku x jadi tambah, kalu pakai kain pelikat, 3 pinggan aku menambah, hahaha.

    Dah setel semua bab makan, dah masuk agenda utama, cabutan bertuah ++++, aku pun dapat, jangan jeles korang, tetapi aku nak side sikrit passo, pasal aku punye dah koyak, nanti ade duit lebih, aku pi cari (nada geram nie). Majlis dah selesai lebih kurang 10.30 malam. Aku pun ngantuk, chow balik Putrajaya (umah kakak aku).

    Apa2 pun, tahniah kepada semua yang berkerjasama dalam majlis buka puasa 2010 kali ini, tahun depan entah la sempat atau tak.

    Credit : Pojie (sori aku curi photo ko satu)
               Myvians
               Geng Bikers (Chopper, Superbiker, Custom & Naked Bike) 
               Myvi SE Sliver (Kete aku la)


    - Bersambung-

    0 komen...: